Başkale Ziraat Odası, Çiftçileri Ziyaret Etti

Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, odada görevli mühendislerle hasat yapan çiftçileri ziyaret etti.

İlçeye bağlı 132 yerleşim birimine beraberindeki çalışanlarla giden Aşkan, hasat yapan çiftçileri ziyaret ederek, bilgi alışverişinde bulundu.

Çiftçilerden 2017 yılındaki hasat ve hayvan verimi ile ilgili bilgi aldığını belirten Aşkan, şimdiye kadar yapılanlar ve bundan sonra neler yapılması konusunda görüşmelerde bulunduklarını aktardı.

Aşkan, merkez ve kırsal mahalleri dolaşarak buğday, nohut, yonca, korunga, küçük ve büyükbaş hayvancılık konusunda yapılacakları yerinde incelediklerini belirterek, şöyle konuştu:

'Gördüğümüz kadarıyla çok kötü değil, çok da iyi değil. Ama genelde baktığımızda Başkale ilçemizde geçen yıllara göre biraz verim düşüklüğü var. İlçemizin daha çok buğday ve hayvancılıkla geçinen bir ilçe olması gerekiyor. Fakat herkes kentlere yerleşmiş ve tarıma elverişli ilçemizde hayvancılık ve tarım çok azalmış. İnşallah ileri ki yıllarda bunu çiftçimiz daha iyi anlar.'

Çiftçileri ziyaretlerinde devlet teşviklerinin önemine de değindiklerini vurgulayan Aşkan, çiftçilerin verilen teşviklerden yararlanmasını istedi.

Kaynak: AA