Altınözü Zeytin Ve Zeytinyağı Festivali'ne Doğru

Hatay Valiliğinin himayesinde, Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesinin ev sahipliğinde 21-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 'Altınözü Zeytin ve Zeytin Yağı' Festivali öncesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'ndaki toplantıda, ilçede halkın temel geçim kaynağının tarım olduğunu hatırlattı.

Bu alanda tanıtım için fikir alışverişinde bulunduklarını aktaran Uygur, 'Belediye başkanımız ile yaptığımız görüşmelerde festival yapma fikri ortaya çıktı. Zeytin deyince Türkiye’de akla Altınözü’nün gelmesi adına bu festivali düzenleyeceğiz. Yapılacak tanıtımlarla, reklamlarla Hatay ve Altınözü zeytinciliği hak ettiği yere gelecektir. Festivali ilerleyen yıllarda fuara çevirmeyi amaçlıyoruz.' ifadelerini kullandı.

AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi de Altınözü'nün Hatay'ın parlayan yıldızı olduğunu belirterek, Altınözü için hep beraber çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ise festivaldeki stantları üreticilere ücretsiz vereceklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantı, festival tanıtımıyla ilgili sunumla son buldu.

Kaynak: AA