2. Uluslararası Osmanlı Coğrafyası Arşiv Kongresi

Kongre, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ortaklığıyla 2024 Kasım'da düzenlenecek.

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ortaklığıyla 20-24 Kasım'da ''2. Uluslararası Osmanlı Coğrafyası Arşiv Kongresi'' gerçekleştirilecek.

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek kongre, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

''Tarihimizin Yeniden Yazımında Arşivlerimiz'' ana temasıyla gerçekleştirilecek kongreye, Türkiye ve dünyadan birçok akademisyen katılacak.

Türkiye'deki diğer arşiv ve tarih kurumların işbirliğiyle düzenlenecek kongre, geniş kaynak ve miras yelpazesinin uluslararası bilimsel bir platformda ortaya konulmasını amaçlıyor.

Kongrede, kültürel ve tarihi mirasa ait muhtelif konular, alt başlıklar halinde ele alınacak.

Arşiv ve arşivcilik alanına dair mesleki ve terminolojik bilgi ve gelişmelerin derinlemesine incelenmesinin yanı sıra, medeniyet tarihinde yer edinmiş dost ve kardeş ülkelerin tarihine ait materyallerin sunumu da kongrenin temalarından biri olacak.

Kongreye katılmak isteyen araştırmacıların ve bilim insanlarının, bildiri özetlerini 5 Ekim'e kadar 'https://www.tkgmkongre2017.org' adresine göndermesi gerekiyor.
Kaynak: AA