'Mahallelilik Olgusu Ve Komşuluk' Toplantısı

Malatya'nın merkez Battalgazi Belediyesi tarafından birlik ve beraberliğe katkı sunmak ve komşuluk ilişkilerini geliştirmek üzere 'Mahallelilik Olgusu ve Komşuluk' toplantısının ikincisi yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fırat Mahallesi Hastane Caddesi'nde düzenledikleri toplantı kapsamında mahalle sakinleriyle buluştu.

'Mahalle müzeleri kurduklarını ve böylece mahallelilik bilincini yaygınlaştırmak, geliştirmek adına çalışmalara devam ettiklerini anlatan Gürkan, şunları kaydetti:

'Bana 2004 seçimlerinde, 'En büyük projen nedir?' diye sorduklarında, 'Mahalle müzeleri kurmak ve mahallelilik olgusunun yerleştirilmesi' olduğunu söyledim. Tabii o zamanlar bizleri anlamakta sıkıntı yaşamış olabilirler. Mahalle müzeleri belki bizim için küçük bir adım ancak Türkiye için çok büyük bir adım. Mahalle sakinlerine, vatandaşlarımıza büyük bir sorumluluk düşüyor. Eğer biz mahallelilik ruhunu gerçek anlamda pekiştirir, yerli yerince yerleştirirsek, işte o milli birlik ve beraberlik dediğimiz toplumun bütünleşmesi ve toplum dinamizminin oluşmasını sağlarız.'

İnsanın sosyal varlık olduğunu ve acılarının paylaşarak azaltabileceğini belirten Gürkan, 'O yüzden mahallelilik ruhunu önemsiyoruz. Toplum olarak birbirimizin sıkıntıları ve sorunlarıyla ilgilenmemiz gerekiyor. Bizler birbirimizle selamlaşmayı yaygınlaştırarak, sosyalleşmeyi de sağlarız. Sizden istirhamım artık sizler mahallenin sakinleri olmayın, mahallenin sahibi olun. Apartmanın sakini değil, apartmanın sahibi olun.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA