'Haçlıların Ve Siyonizmin Sahnelediği Oyunda Piyon Olmayın'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, “O topraklarda yaşayan bütün Kürt kardeşlerime sesleniyorum; Haçlıların ve Siyonizmin sahnelediği oyunda piyon olmayın, tarihin kurguladığı gerçeklik içerisinde Selahaddin Eyyubi’nin torunu, inancına, tarihine ve değerlerine sahip çıkan Kürt olun. Yoksa mahvolursunuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Kuzey Irak’ta yapılacak referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu. Saral, “Ortadoğu’da gerçekleştirilmek istenen senaryonun gönüllü oyuncusu olarak sahne alan Barzani, 25 Eylül referandumu ile ’Birleşik Bağımsız Büyük Kürdistan’ vaadinin peşine düşmüştür. Dün Ermenilere denizden denize imparatorluk vadedenler, bu gün Kürtleri, dört parçalı büyük Kürdistan vaadiyle kandırarak kirli planlarının ve ateşin içine sokmuşlardır" dedi.

"Oyunu kurgulayanlar aslında ‘Tanrının vaat ettiği toprakların peşindeler’” ifadelerini kullanan Oktay Saral, açıklamasında şunları kaydetti:

Barzani ile kurulmak istenen çekirdek devlet, örnek yapılanma modeli olarak diğer bölgelerdeki etnik tabanlı çatışmaları da siyasallaştıracak ve süreç içerisinde diğer coğrafyalardaki Kürt etnisitesinin de özerkliği sağlanarak 4’lü birleşik bağımsız bir Kürdistan kurulmuş olacak. Bu olmayacak dua kabilinde ham hayaldir; çünkü tarih buna rıza göstermez, coğrafya razı olamaz. O toprağın üstündekiler razı olsa bile; o toprakların altında yatan şehitler razı olmaz. Selahaddin Eyyübi razı olmaz. Bu gün Kuzey Irak’ta Kürtler, tarihine, değerlerine ve atalarına rağmen Barzani eliyle yanlış ve tehlikeli bir yola sokulmuştur. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi’nin torunları olduğunu iddia edenler, tarihe ve atalarına kulak tıkarken, Kudüs’ün işgalcilerinden emir, Washington’dan silah alır hale geldiyse nakus inlesin beyninde Selahaddin’in. Sayın Cumhurbaşkanımız için, ‘yeni bin yılın Selahaddin Eyyubisi son metroda durduruldu’ diyen Batı’nın, Selahaddin Eyyubi’nin torunları olduğunu iddia eden Kürtlere Kuzey Irak’ta kurdurtmak istediği devlet Kürt kimliğine ait olabilir mi? Ben buradan o topraklarda yaşayan bütün Kürt kardeşlerime sesleniyorum; Haçlıların ve Siyonizmin sahnelediği oyunda piyon olmayın, tarihin kurguladığı gerçeklik içerisinde Selahaddin Eyyubi’nin torunu, inancına tarihine ve değerlerine sahip çıkan Kürt olun. Yoksa mahvolursunuz.”

Kaynak: İHA