Efsane Ekip 22 Yıl Sonra Bir Araya Geldi

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Betonpınar Karakolunda 22 sene önce görev alan “efsane askerler”, Ankara’da bir araya geldi. Asker arkadaşları ile buluşan 15 Temmuz gazisi Arif Bostancı, “Baskın yemeyen tek karakol bizim karakoldu. Duvarlarımızda tek bir kurşun izi yoktu” dedi.

1993-1995 yılları arasında Şırnak’taki Betonpınar Karakolunda görev yapan askerler, aradan geçen 22 yılın ardından Ankara’da bir araya geldi. Yıllar sonra bir araya gelen askerlik arkadaşları, hasret giderip anılarını tazeledi. “1993-1995 yılları arasında karakolu basılmayan efsane arkadaşlarımız burada” diyen Arif Bostancı, terörle mücadele verilen en sıcak bölgede yaklaşık 2 yıl görev yaptığını, fakat 15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi olduğunu belirtti.

Aradan geçen 22 yılın ardından buluşma kararı aldıklarını belirten Bostancı, ”Her daim vatanımız için milletimiz için hazır olduğumuzu, devletimizin ve milletimizin emirlerinde olduğumuzu belirtmek için bu geziyi düzenledik. Gezimizde ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret edip Ulu Önder Atatürk’ün huzuruna çıktık. Daha sonra Hacı Bayram Camii, Ulucanlar Cezaevi ve Cebeci Şehitliği’ne gideceğiz. Şehitlikte naaşı olan o dönemdeki asker arkadaşlarımız ve üsteğmenimiz var. Onların mezarında dualar okuyacağız. Efsane ekibimiz, o dönemki bölük komutanımızın bize verdiği cesaret, özgüven, bizi koruması ve vatan savunmasında nasıl davranacağımızı öğretmesinin eseri olarak karakolumuza bir tek mermi gelmeden ve o dönem basılmayan tek karakol olduk. Yine çağırsalar yine gideriz. Her an hazırız biz” ifadelerini kullandı.

“22 yıldır aynı rüyayı görüyorum”

O dönem Betonpınar Karakolunda görev yapan Yılmaz Şimşek, “22 yıldır aynı rüyayı görüyorum. Bir mevzi görüyorum ve o mevziyi görmeden uyuyamıyorum. Komutanımız emretti ‘toplanalım’ dedi, bizde geldik. Biz bu toplanmayı geleneksel hale getireceğiz. Bana ‘Kovboy Yılmaz’ derlerdi. Bir tarafları yıkarak yakarak efsane olunmuyor. Efsaneler bulunduğu konumda başarılı, zeki ve tehlikenin nereden gelebileceğini sezebilen kişilerdir. Şehit bir arkadaşım vardı, mezarını bilmiyordum, hayalim onun mezarını bulmaktı ve çok şükür mezarını buldum. Hayallerimiz gerçek oldu” dedi.

Kaynak: İHA