ALİMDER Genel Kurulu Yapıldı

Alaplı İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ALİMDER), olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

ALİMDER Başkanı Osman Odabaş, Belediye Kültür Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, i̇mam hatipliler olarak çok önemli bir misyonun temsilcileri olduklarını söyledi.

Üstlendikleri misyonun öneminin ise isminde saklı olduğunu ifade eden Odabaş, şöyle konuştu:

'İmam hatip okulları kurulduğu ilk yıldan bu yana insanımızın birlik ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü, yüce dinimiz İslam'ın bekası ve doğru anlaşılması için önderlik etmiştir. Bu sebeple de insanımızın gönlünde eşsiz bir yer edinmiş eğitim ve öğretim kurumlarıdır. Bizler de böylesi önemli bir misyonu üstlenmiş, milletimizin gözbebeği olmuş bu okullardan mezun olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üstlendiğimiz bu misyonun önemi isminde saklıdır. Nedir o, 'imam hatip', imam denince aklımıza sadece camide namaz kıldırın kimse gelmemelidir. İmam hatiplik bu kadar dar bir çerçeveye sığdırılacak bir görev değildir. Çünkü imam hatip aynı zamanda topuma önder demektir.'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik te İmam Hatip Lisesi inşaatının devam ettiğini belirterek, 'İnşallah önümüzdeki yıl eğitim öğretime kazandıracağız.' dedi.

Konuşmaların ardından üyelerin tamamının oyunu alan Osman Odabaş, tekrar başkanlığa seçildi.

Kaynak: AA