Vali Büyükakın'dan İHA'ya Ziyaret

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, İHA Bilecik muhabirlerini ziyaret etti.

Vali Büyükakın'dan İHA'ya Ziyaret
Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli’nin de eşlik ettiği Bilecik Valisi Tahir Büyükakın basının önemine ve yaptığı görevin zorluklarına değindi. Bu yıl 736’ncısı kutlanan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri ’Diriliş Ertuğrul’ dizi oyunları getirmeyi çok istediğini anlatan Büyükakın, "Diriliş Ertuğrul ekibiyle ben temas kurdum aslında. Mehmet Bozbağ ile görüştüm. Mehmet ile biz tanışıyoruz. Önce ’bir bakayım’ falan dedi, olumlu yaklaştı. Sonra başka bir sorun çıktı. Tabi sektör yoğun. Ben Mehmet’in aslında gönlünden o ekibi buraya getirmek yattığını bilirim. Bu yıl 736’ncısı kutlanan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenliklerinde göreve geldiğim süre zarfından şenliklere kadar olan süre azdı. O dar zamanda biz çok güzel işlere başardığımızı inanıyorum. Daha iyi olabilir, daha yüksek standart sağlanabilir. Kravatlı Yörükler gelmezse söğüt şenliklerinin bir anlamı kalmaz. Orada bir sürü çalışanlar arkadaşlar vardı. Gece 2’ye, 3’e kadar çalışan. O arkadaşlar organizasyonun her safhasında vardı ama o plaket tarafında sadece Vali oldu, belediye oldu. Ama ne Vali, ne Belediye Başkanı bu işleri tek başlarına yapmazlar. Arkada ekip çalışıyor. O ekiplere teşekkür etmek lazım" dedi.



"Spor bir kentte en önemli etken ve faktördür"

Bir ilde sporun önemine değinen Vali Büyükakın, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden Bilecik’e vali oldum. O görevdeyken Kocaeli Spor’u toparlamaya başlamıştık. Yarın Bilecikspor’un bir maçı var. Bozüyük’te Yeşikyurt Spor ile. Beni de maç kahvaltısına davet ettiler. Kendilerine katılamayacağımı bildirdim. Spor bir kentte en önemli etken ve faktördür. Gençleri kötü alışkanlıklarından uzak tutar. Bizlerde gençlerimizi spora teşvik etmek elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.



"Hastane önündeki kavşağa çözüm bulacağız"

Bilecik Devlet Hastanesi önünde sabahları oluşan trafik karmaşasını gördüğünü anlatan Vali Büyükakın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmanın devamında şunları söyledi:

"Orası karayollarına ait. Karayollarına problemi söyleriz. Orasıyla ilgili bir proje var, projeye baktım. Oradaki orman yerine girilmesi gerekiyor. Karayolları bize yardımcı olacaklarını söyledi.

Tekrar bir konuşmak lazım. Aslında sadece orası değil, yol boyu hamsu köprüsüne kadar bakılması lazım. Oran geçerken trafik sorunu olduğu anlaşılıyor zaten. FETÖ mahkumlarıyla alakalı Türkiye’nin bazı illerinde yapılan cezaevi için Bilecik’te bir çalışma ve bir talep yok şuan. Bilecik’te kamu kurumları bir noktaya toplamak için oluşan kamu yerleşkesi çalışmalarımız devam ediyor. Şehrin gelişimi açısı o yönde görünüyor. Benim şuana kadar gördüğüm o. Hastanenin olduğu yerde bulunan alan doğru bir tercih. Biraz daha yatay mı olur, üniversiteye doğru dikey mi olur o ayrı bir konu. Kamu binalarının bir yerleşkeye taşınmasında fayda var. Bu merkezdeki eski valiliğin olduğu alana toplam bakıldığında 35 dönüm falan orası. Adliyenin oradan çıkarsa kentin bir meydanı yok, orası çok güzel bir meydan olur. Doğru olan da sanki o. Adliyenin şehrin merkezinden çıkarılması lazım."
Kaynak: İHA