Uluslararası Sultanu'ş Şuara Sünbülzade Vehbi Efendi Sempozyumu

Kahramanmaraş'ta 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali kapsamında Uluslararası Sultanu’ş Şuara Sünbülzade Vehbi Efendi Sempozyumu düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyum öncesi Büyükşehir Belediyesi mehter takımı gösteri sundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi folklor ekibinin gösterilerinin ardından sempozyum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yaptığı konuşmada, teknik belediyeciliğin yanı sıra kültürel anlamda da hizmetlere devam ettiklerini, bunun gibi birçok sempozyuma ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Sempozyumların sadece yapılmakla kalmadığını, sempozyumlarda sunulan bildirilerin de derlenerek kitaplaştırdıklarını dile getiren Başkan Erkoç, şunları kaydetti:

'Burada genç kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Sevgili gençler sizlerin içinden neden Sünbülzade Vehbi Efendiler çıkmasın. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Sizler bu ülke için, bu aziz milletimiz için çok önemlisiniz. Gelecekte bu ülke yönetiminde sizler söz sahibi olacaksınız. Geleceğin cumhurbaşkanı, milletvekili, belediye başkanı sizler olacaksınız. Ben şimdiden hepinize eğitim hayatında başarılar diliyorum. Şu anda nasıl ki Sünbülzade Vehbi Efendi ile övünüyorsak gelecekte de sizlerle neden övünmeyelim. Biliyorsunuz gençlerimizin önü açıldı. Seçilme yaşı 18’e indi. İnşallah hepiniz çok yüksek mevki ve makamlara gelirsiniz. Katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.'

Yrd. Doç. Dr. Lütfi Alıcı ile araştırmacı yazar Yaşar Alpaslan, Sünbülzade Vehbi Efendi Sempozyumu’nun hazırlanışıyla alakalı bilgiler aktardı.

Kaynak: AA