Türkiye'nin Başarılı Kadınları Bingöl'de Toplanıyor

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde yapılacak olan Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi'nde Türkiye’nin başarılı iş kadınları bir araya gelecek.

Bingöl TSO Başkanı Mahmut Ayas, Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrenin Pazartesi günü gala yemeğiyle başlayacağını belirtti.

Türkiye’nin önde gelen iş kadınları arasında yer alan Nilüfer Bulut, Evrim Aras, Candan Özdemir, Mine Ayhan, Yasemin Açık gibi tanınmış başarılı iş kadınlarının Bingöl’deki yerel girişimci kadınlarla buluşacağını aktaran Ayas, şöyle konuştu:

“Kadın Girişimciliği Kongresi'yle Bingöllü iş kadınları ile Türkiye’nin diğer bölgelerinden gelecek girişimci kadınları bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bu kongreye sadece Türkiye’deki başarılı iş kadınları değil, yabancı yatırımcılar da gelecek. Bingöl’ün bir kongre şehri haine gelmesi için ilk adım olarak büyük ses getirecek Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresini düzenliyoruz. Bu kongre Bingöl için önemli olmakla birlikte tüm Türkiye için de büyük önem taşıyor. Bütün bölgelerden çok ciddi bir katılım olacaktır”

- Kongreye 3 bakan katılacak

Kongrenin Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO), Kadın Girişimciler Kurulu, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Fırat Kalkınma Ajansı ve birçok kurum ve kuruluşla işbirliği içerisinde düzenleneceğini aktaran Ayas, kadın girişimcilerinin yanısıra 26 Eylül’deki kongreye Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılacağını söyledi.

Kaynak: AA