'Tuna Masters Teos' Balıkçılık Turnuvası

Seferihsar'da düzenlenen 'Tuna Master Teos' balıkçılık turnuvası, Türkiye'deki turnuvalarda yakalanan en ağır orkinos rekoruyla başladı.

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki 'Tuna Master Teos' balıkçılık turnuvası rekorla başladı. Organizasyonda yakalanan 146,75 kilogramlık orkinos, Türkiye'deki turnuvalarda yakalanan en ağır orkinos olarak kayıtlara geçti.

İlçeye bağlı Sığacık Mahallesi'nde yer alan Teos Marina’da yapılan balıkçılık turnuvasına 50 tekne kayıt yaptırdı. Bugün ilk kez teknelerle denize açılan katılımcılar, en büyük balığı yakalamak için oltalarını denize attı.

Saat 16.00 itibarıyla oltaların denizden çekilmesinin ardından Sinan Kuran ve ekibinin yarıştığı Shamu adlı tekne ile 146,75 kilogram 'Bluefin Orkinos' yakalandı.

Shamu ekibinin yakaladığı orkinosun şimdiye kadar Türkiye’de düzenlenen turnuvalarda yakalanan en büyük balık olduğu açıklandı.

Yarın sona erecek turnuvada, 2 gün boyunca tutulan balıklar tartılacak ve en büyük balık ile en çok balığı tutan ekiplere ödülleri verilecek.

Kaynak: AA