Kütahya İHH'dan 'Medeniyet Yeşeriyor Projesi'

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği'nin gençlik birimi başkanı Murat Aydoğdu, Kütahya İHH olarak, hazırladıkları ‘Medeniyet Yeşeriyor Projesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklendiğini bildirdi.

Aydoğdu, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük hazinesi ve gelecek vadeden gençlerin kaliteli, dünyaya açık, manevi değerleri de teşhis edilerek yetişmiş olmasının her şeyden önemli olduğunu söyledi.

Medeniyet değerleri üzerine gençliği yetiştirmenin, ülkenin ve dünya insanının geleceği için büyük önem taşıdığını belirten Aydoğdu, şöyle konuştu:

'Filistin’den Arakan’a, İslam coğrafyasında yaşananlar umutlarını necip Türk milletine bağlamış durumdadır. Bu maksatla bu gibi projelerin amacı gençlerin farklı yerlerde, farklı bölgelerde yüreklere dokunmalarını sağlamaktır. Tüm inanç sistemlerinin beşiği, geçiş güzergahı ve sığınağı olarak dünyadaki en önemli bölge konumundadır. Dolayısıyla ülkemizin müstesna, özel ve bölgesinde farklı bulunan illere ziyaretler sağlanarak gençlerimizin medeniyetimizle tanışıp buluşmaları amaçlanmaktadır. Bu sebeple Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Kütahya İHH olarak, “Medeniyet Yeşeriyor” isimli projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından destek bulmuştur.'

Aydoğdu, bu projeyle Kütahya’da öksüz, yetim ve sosyo-ekonomik durumları yetersiz gençlerin topluma kazandırılması, zararlı madde kullanımının önüne geçilmesi, yaşıtlarıyla olan sosyal dengesizliğin ortadan kaldırılması, yeteneklerini ortaya çıkararak üretken ve ülkelerine hizmet eden bir gençlik olmaları, her fırsatta sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer almaları, spor ile sağlıklı bir yaşam tarzı edinmeleri gerektiğini düşündüklerini dile getirdi.

Proje ile dezavantajlı gençlerin kendi içlerine kapanık bireyler haline gelmelerinin önlenmesiyle birlikte özgüvenlerinin geri getirilmesi, onların da yaşıtlarından birer farklı birey olmadıklarının gösterilmesi için sosyal ve kültürel etkinliklere yer verilmesi, kültürel ve tarihi birçok etkinliklerde yer almalarını sağlamayı amaçladıklarını da aktaran Aydoğdu, 'Gençlerimizle Kütahya’da huzurevi ziyaretinde bulunarak gençlerimizin sosyal sorumluluk bilinci kazandırılmış olacaktır. Yine tarihi ve kültürel gezilerle gençlerimizin genel kültürleri artırılacaktır. Genç erkeklerimizde fitness, tekvando, vücut geliştirme, kick boks gibi, genç kızlarımızda fitness, plates ve zumba gibi spor kursları aldırarak sağlıklı yaşamın hayat tarzı haline getirilmeleri sağlanacaktır.' ifadelerini kullandı.

Aydoğdu, projenin yaklaşık 6 ay içerisinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA