Kütahya'da Din Görevlileri İçin Seminer Düzenlendi

Kütahya Müftülüğü, din görevlilerine yönelik, 'Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Programı' semineri düzenledi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Belediye Kültür Sarayındaki programda, gazetecilere yaptığı açıklamada, 39 ilde gerçekleşen eğitim seminerlerinin 39’uncusunun Kütahya’da düzenlendiğini söyledi.

Din görevlilerinin daha iyi hizmet sunabilmeleri için bu tür eğitim faaliyetlerinin zaman zaman yapıldığını dile getiren Hazırlar, 'Din görevlilerinin hizmet süreçlerinde eğitim ve psikolojiye dair her türlü yeniliklerden haberdar olsun. Toplumumuzu kuşatıcı, toplumumuzun ihtiyaç duyduğu din hizmetlerini sunabilsin. İnşallah bu eğitim seminerimiz Kütahya’ya hayırlı hizmet olarak dönecektir.' diye konuştu.

Hazırlar, din görevlileri ile Kur'an kursu eğitmenlerine yönelik yapılan eğitim seminerinin iki gün süreceğini de sözlerine ekledi.

Seminerde Milli Eğitim Bakanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Eğitim Merkezi Müdürlüğü Eğitim Görevlisi Hüseyin Öresin, Kurumsal ve Halkla İlişkiler Uzmanı Zafer Hakimoğlu, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği Başkanı Şaban Karaköse ve Uzman Klinik Psikolog Rukiye Karaköse konuşmacı olarak katıldı.

Kaynak: AA