İskenderun'un Yarım Asırlık Üst Geçidi Söküldü

Hatay’ın İskenderun ilçesinde kentin girişinde bulunan yarım asırlık üst geçit, yapılan yol projesi kapsamında ekiplerce söküldü.

İskenderun'un Yarım Asırlık Üst Geçidi Söküldü
İskenderun’un simgelerinden olan asırlık üst geçit, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından yapılmakta olan Pac Meydanı Battı-Çıktı Projesi kapsamında ekiplerce yıkımı gerçekleştirilerek, vinç yardımıyla tonlarca ağırlığındaki parçalar halinde tırlara yüklendi.

Geçtiğimiz yıllarda şehit olan gönüllü köy koruyucu Şehit Ömer Salık’ın da isminin verildiği üst geçidin bir nostalji olarak hatırlanacağını belirten kimi vatandaşlar, çocukluklarının geçtiği üst geçidin, kimi zaman buluşma noktası, kentin girişi, adres tarif yeri olarak bilindiğini söylediler.

Yarım asırdır belli aralıklar ile yenilenen ve bakımı yapılan üst geçidin yıkılmasından dolayı vatandaşlar da kimi zaman hüzünlendiklerini ifade ederken, geri dönüp baktıklarında birçok anılarının olduğunu söylediler.

Kendi büfesine bile ismini verdiği üst geçidin yıkılmasından dolayı biraz üzgün olduğunu belirten 52 yaşındaki Hasan Hüseyin Şekerlisoy, “Üst geçit elli yıldır vardı. Bugün üst geçidimiz yıkılıyor insanların beyninde artık bir nostalji olarak kalacak” dedi.

Üst geçidin İskenderun’un bir simgesi ve eski zamanlarda tüm aşıkların buluşma noktası olduğunu söyleyen 30 yaşındaki İbrahim Ethem Şekerlisoy ise “Yarım asırdan beri tüm aşıkların buluşma noktası, adres tespit yeri İskenderun’un simgesi ve şehrin girişi üst geçidin yıkılmasından dolayı biraz üzüntülüyüz biraz iyiyiz. Çünkü yeni bir proje var eski projeler rafa kaldırılıyor, yeni projeler ortaya çıkıyor. Bunun için biraz derin duygular içerisindeyiz. Üst geçit bizim çocukluğumuzun simgesiydi. Üzerinde çok top oynadık, çok gezdik, çıktık indik. Güzel anılarımız oldu. Ama artık yapılan bir proje var, vatandaşların rahat etmesi noktasında HBB’nin yapmış olduğu bu çalışmanın biran önce bitmesini bekliyoruz” dedi.

Yarım asırlık olan Şehit Ömer Salık Üst Geçidin yıkımının ardından HBB ekipleri, İskenderun Pac Meydanı Battı-Çıktı Projesi yol yapım çalışmalarına devam ettiler.

Öte yandan, yıkımı gerçekleştirilen üst geçide ismi verilen gönüllü köy koruyucu Şehit Ömer Salık’ın isminin de başka bir yere verileceği belirtildi.
Kaynak: İHA