Başbakan Binali Yıldırım: Bunun bir bedeli olacak

Kuzey Irak'ta yapılması planlanan bağımsızlık referandumuyla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Bunun bir bedeli olacaktır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım: Bunun bir bedeli olacak
Başbakan Binali Yıldırım: Bunun bir bedeli olacak
Başbakan Binali Yıldırım, Kırşehir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kuzey Irak'ta Barzani yönetiminin bağımsızlık referandumuyla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, Barzani'yi bir kez daha uyardı.

Barzani'nin yanlışta ısrar ettiğini ifade eden Başbakan, bağımsızlık referandumunun bir bedelinin olduğunu, askeri seçeneklerin masada olduğunu söyledi:

Atacağımız adımlar, şüphesiz Irak ve İran gibi komşu ülkelerle yakın işbirliği içinde gerçekleşecek. Bir diplomatik boyutu olacak, siyasi boyutu olacak, ekonomik boyutu olacak ve güvenlik boyutu olacak. Bunlardan hangi adımın ne zaman atılacağını sahadaki gelişmeye göre karar vereceğiz. Tüm seçenekler görüşüldü. Her ihtimal masanın üzerinde. Uygulamada, referandum sonucunu görelim, ondan sonra kamuoyuyla paylaşacağız, bugün de TBMM'de olağanüstü toplantı var. Yurtdışına asker göndermeyle ilgili tezkereyi görüşeceğiz. Bu konuda desteğini ifade eden MHP ve CHP'ye teşekkür ediyoruz, mesele memleket meselesi olunca siyaset bizim geleneğimizde her zaman ikinci planda kalmıştır.'

"ANLAYACAĞI DİLDEN KONUŞMASINI BİLİRİZ"

Başbakan Yıldırım daha sonra katıldığı Ahilik Haftası etkinliğindeki konuşmasında da "Barzani Efendi bağımsızlık sevdasına düştü, biz de 'Yanlış yoldasın, kendini mahvedeceksin ziyanı yok ama buradaki yaşayan insanlara ne garezin var. Orada kardeşlik içinde yaşanıyor. Niye onların huzurunu bozuyorsun. Niye ayrımcılık yapıyorsun, vazgeç bu sevdadan' dedik. Fakat laf anlamaz... Ama anlamıyorsa da anlayacağı dilden de konuşmasını biliriz" dedi.