ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran Açıklaması

'Türkiye eski Türkiye değil, Türkiye bugün dünyanın en önemli ülkelerinden biridir. Birkaç gün önce Cumhurbaşkanımı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de nasıl karşılandığını, dünya liderlerinin görüşmek için nasıl randevu almak için sıraya girdiğini gördünüz' 'Ankara tüccarına moral, destek olduk. Elimizden gelenin hakkını verdik. Çünkü bundan önceki 3 yılda ATO, Türkiye'nin de geçtiği zorlu dönemi ele alırsanız, çekişmelerle geçirdiği için tüccarın yanında olamadı. Bunu telafi etme amacındayız'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 'Türkiye eski Türkiye değil, Türkiye bugün dünyanın en önemli ülkelerinden biridir. Birkaç gün önce Cumhurbaşkanımı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de nasıl karşılandığını, dünya liderlerinin görüşmek için nasıl randevu almak için sıraya girdiğini gördünüz.' dedi.

Siirt'in Tillo ilçesinde 253 yıl önce İbrahim Hakkı Hazretleri'nin yaptırdığı ışık düzeneğiyle, güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesini izlemek üzere kente gelen Baran, Siirt Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) basın toplantısı düzenledi.

1 Ekim'de yapılacak Siirt TSO seçimlerinde mevcut başkan Güven Kuzu'ya destek vereceğini ifade eden Baran, Kuzu'nun seçimlerde tekrar başkan seçilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Türkiye'deki bütün oda ve borsalarda 1 Ekim ile 30 Kasım arasında seçim olduğunu anımsatan Baran, yaklaşık 10 ay önce devraldıkları görevde bu sürede 3 yılda yapılmayan icraatları yaptıklarını anlattı.

ATO başkanlığı için aday olacağını dile getiren Baran, şöyle devam etti:

'Ankara tüccarına moral, destek olduk. Elimizden gelenin hakkını verdik. Çünkü bundan önceki 3 yılda ATO, Türkiye'nin de geçtiği zorlu dönemi ele alırsanız, çekişmelerle geçirdiği için tüccarın yanında olamadı. Bunu telafi etme amacındayız. Seçim çalışmaları devam ediyor. Bir yandan odada insanların demokratik bir şekilde oy verebileceği ortamı da sağlamaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra Ankara, tüccarımız ve odamız için çalışmalarımız devam ediyor. Sadece bir konuya odaklanmadık, birkaç konuyu bir arada götürmeye çalışıyoruz.'

- IKBY'deki referandum tartışmaları

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı referandumla ilgili görüşünün sorulması üzerine Baran, şöyle devam etti:

'Türkiye eski Türkiye değil, Türkiye bugün dünyanın en önemli ülkelerinden biridir. Birkaç gün önce Cumhurbaşkanımı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de nasıl karşılandığını, dünya liderlerinin görüşmek için nasıl randevu almak için sıraya girdiğini gördünüz. Oradan giderken bazı eleştiriler oldu ama işte hepimizin gözleri önünde cereyan etti. Ben inanıyorum ki süreç, Türkiye Cumhuriyeti'nin istediği ölçüde devam edecektir. Ortada bir yanlış var, bu yanlıştan inşallah vazgeçilecektir. Bu olmadığında da Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür, söz sahibidir, Türkiye dışında, onun onayı olmadan herhangi bir eyleme kalkışabileceklerini düşünmüyorum.'

Siirt TSO Başkanı Kuzu da kendilerine verdikleri desteklerden dolayı Baran'a teşekkür etti.
Kaynak: AA