6. Sancaktepe Kitap Fuarı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: 'Bizim bir hedefimiz var. Türkiye olarak dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmak istiyoruz. Bunun yolu eğitim ve okumaktan geçer'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, 'Bizim bir hedefimiz var. Türkiye olarak dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmak istiyoruz. Bunun yolu eğitim ve okumaktan geçer.' dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sancaktepe Belediyesi'nin Kent Meydanı Parkı'nda düzenlediği 6. Sancaktepe Kitap Fuarı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in ev sahipliğinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Hasan Turan, Ekrem Erdem, Hulusi Şentürk, Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile vatandaşların katılımıyla başladı.

Selim Temurci, burada yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın bilgi çağı olduğunu belirterek, okuma oranı yüksek ülkelerin, bilim, teknoloji ve ekonomik anlamda kalkındığını vurguladı.

İslam'ın ilk emrinin 'Oku' olduğunu hatırlatan Temurci, şöyle konuştu:

'Bizim bir hedefimiz var. Türkiye olarak dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmak istiyoruz. Bunun yolu eğitim ve okumaktan geçer. En değerli vakit kitapla geçirilen vakittir. Yarınlarımızın umudu gençlerimiz ülkemizin geleceğidir. Çağımız bilgi çağı ancak çağımızın en büyük hastalıklarından biri de bilgi kirliliğidir. Özellikle sosyal medyada geçirilen vakit gençlerimizin en büyük tehlikesidir. Eğitimde, kültürde, sanatta ve yapılaşmada milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak kendi medeniyetimizin izlerini taşıyan projelere imza atmalıyız. Türkiye olarak 15 yılda çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için tüm imkanlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız.'

Temurci, Sancaktepe Kitap Fuarı'nın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem de kitap fuarlarının bilgi paylaşımı için etkin yollardan biri olduğunu belirtti.

Sancaktepe Kent Meydanı'nda 1 Ekim Pazar gününe kadar sürecek fuarı, kitapseverler 10 gün boyunca 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edebilecek.

Kaynak: AA