Zabıtadan Kapalıçarşı Esnafına Karanfil

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ahilik Haftası dolayısıyla Kapalıçarşı esnafını ziyaret ederek, Ahilik yemini ve nasihatlerinin bulunduğu bir ferman ile karanfil sundu.

Zabıtadan Kapalıçarşı Esnafına Karanfil
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Ahilik Haftası dolayısıyla Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti.

Ahilik geleneğinin hatırlanması ve yaşatılması amacıyla düzenlenen etkinlikte Zabıta Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sadettin Özyazıcı ve zabıta ekipleri, Kapalıçarşı'daki dükkanları tek tek ziyaret etti. Esnafa, Ahilik yemini ve nasihatlerinin bulunduğu bir ferman ile karanfil verildi.

Özyazıcı, yaptığı konuşmada, 13. yüzyılda Anadolu'da temelleri atılan Ahiliğin, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik ve yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas aldığını dile getirerek, 'Esnaf ve sanatkarları yüksek ahlaki değerler etrafında birleştiren Ahilik teşkilatı, insanımızın dürüstlüğünü, mesleki marifetini, mertlik ve cömertlik anlayışıyla yoğurarak asırlar boyu milletimizin birliği ve sosyo-ekonomik düzeninin güç kaynağı olmuştur.' dedi.

Din, dil, ırk farkı gözetmeden herkesi eşit gören, saygı, dürüstlük ve adaleti esas alan bir anlayışla dayanışma ruhunu ekonomiye yansıtan Ahilik kültürünün, esnaf ve sanatkar birlikleri için de bir 'sosyal miras' ve 'altın bir rehber' niteliğinde olduğunu belirten Özyazıcı, Ahi Evran Veli'nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkelerinin esnaf ve sanatkarlara yol gösterdiğini söyledi.

Kapalıçarşı Esnafları Derneği Genel Sekreteri Cem Özboyacı da Ahilik geleneğinin, Kapalıçarşı'nın bugünlere gelmesinde önemli yeri olduğunu etti.

Etkinlik kapsamında Kapalıçarşı'nın duayen esnaf ve sanatkarlarına plaket sunuldu.
Kaynak: AA