Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması

'MGK'nın bugün, IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandumun önlenmesi yönünde bir kararlılık açıklamasını bekliyoruz'.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) bugün, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandumun önlenmesi yönünde bir kararlılık açıklamasını bekliyoruz.' dedi.

Perinçek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, toprak bütünlüğü korumak, barışı, huzuru sağlamak ve milli birlik için önemli kararlar almak durumunda olduğu bir dönemden geçtiğini belirtti.

TBMM'nin yarın, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin uzatılmasına ilişkin tezkereyi görüşmek üzere olağanüstü toplanacağını anımsatan Perinçek, tezkerenin kabul edilmesi gerektiğini bildirdi.

Perinçek, Suriye'nin kuzeyinde PKK, PYD ve YPG'ye verdiği bin 300 tır silahı geri çekmesi için ABD'ye derhal nota verilmesi gerektiğini ifade etti.

IKBY'nin referandum kararını önlemek için askeri güç kullanma kararlılığının tekrar ilan edilmesini, Ankara'daki Erbil temsilciliğinin de referandum kararı kaldırılana kadar kapatılması gerektiğini anlatan Perinçek, referandum kararından vazgeçilmemesi halinde ilk yaptırım olarak Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasını talep etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Perinçek, bugün yapılacak MGK toplantısından IKBY'nin referandum kararı ile ilgili bir kararlılık mesajı çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Perinçek, 'Başka türlü yapamazlar. Türkiye'yi kimse bölemez. Bölmeye kalkanlar hizaya gelir. MGK'nın bugün, referandumun önlenmesi yönünde bir kararlılık açıklamasını bekliyoruz. Zaten gidişat bu yönde.' diye konuştu.
Kaynak: AA