Torbalı Belediyesinin Binası İçin İhale Yapılmıştı, İmzalarda Atıldı

İzmir’in Torbalı ilçesinde yapılacak olan yeni belediye binası için ihaleyi kazanan grupla imzalar atılırken, 12 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip binada Selçuklu ve modern mimari birlikte sentezlendi. İhale sürecinin ardından törenle imzalarda atıldı.

Torbalı Belediyesinin Binası İçin İhale Yapılmıştı, İmzalarda Atıldı
Torbalı Belediyesi tarafından yaptırılacak olan yeni hizmet binası için ihale süreci tamamlandı. İhaleyi 14 Milyon 860 bin lira teklif veren iki firma ortaklığı kazanırken, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Son Yapı İnşaat yetkilisi Yiğithan Ceylan ile Açı Yapı İnşaat yetkilisi Ayhan Yıldız’ı imza töreni için makamında kabul etti. İmza törenine, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık ve projenin hazırlanmasında görev alan belediye bürokratları da katıldı.



"Selçuklu mimarisini modern mimari ile buluşturacak"

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, projenin ihalede belirtilen süreden iki ay daha önce çekilmesini ve 10 ayda tamamlanmasını istedi. Torbalı’nın tarihi öneme sahip önemli bir projeye daha kavuştuğunu belirten Görmez, “Yaklaşık 50 yıldır belediye binası olarak kullandığımız mevcut bina artık ilçemizin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde değil. O nedenle bizde ilçemize yakışır, modern bir bina kazandırmak için harekete geçtik. Bugün de sözleşmesini imzalıyoruz. Selçuklu mimarisini modern mimari ile buluşturacak, Torbalı’nın uzun yıllar rahatlıkla kullanabileceği, bütün belediye işlerini aynı merkezde halledebileceği, ilçemizin marka değerini de yansıtacak bir bina inşa edeceğiz. Hazırladığımız sözleşmede iş bitirme süresi 1 yıl ancak biz firma yetkilisi arkadaşlara ricada bulunduk. 10 ayda tamamlanmasını istiyoruz. Sağolsun onlar da bizi kırmayıp sözleşme tarihinden önce teslim edeceklerini söylediler. Gelişen ilçemize yakışan bir proje oldu. Torbalı’mıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.



Yeni binada neler var?

Bölgenin en büyük ve en modern yapılarından biri olması beklenen Torbalı Belediyesi Yeni Hizmet Binası, 12 Bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olacak ve yeni bina, zemin dahil 5 kattan oluşacak. Bina içinde sosyal alanlar bulunacağı gibi zemin katta da bir otopark bulunacak. Halen 4 ayrı yerde hizmet veren belediye birimleri tek binada toplanacağı kaydedilirken, vatandaş tüm belediye hizmetlerine aynı merkezden ulaşabilecek.
Kaynak: İHA