TİKA'dan Afgan Kadınlara Mesleki Eğitim Desteği

TİKA, Afganistan'daki faaliyetleri kapsamında kadınlara yönelik 6 aylık meslek edindirme programı başlattı.

ANKARA -Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’da kadınlara yönelik Türkçe, okuma-yazma, dikiş, nakış, kuaförlük kurslarını içeren 6 aylık bir program başlattı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Afganistan'ın Mezar-ı Şerif şehrinde Belh Vilayeti Sosyal İşleri Müdürlüğüyle birlikte, Afgan kadınlara yönelik ev ekonomisine katkı sağlamaları ve kendi kendilerine yeterli hale gelebilmeleri amacıyla Türkçe, okuma yazma, dikiş, nakış ve kuaförlük kurslarını içeren 6 aylık program başlatıldığı belirtildi.

Programın açılış töreninde konuşan Belh Vilayeti Çalışma ve Sosyal İşleri Müdürü Metiullah Metin, 'Hayatınızda amacınıza uluşabilmeniz için çaba gösterin ve çok çalışın. Dolayısıyla düzenlenen kurslardan yararlanarak fırsatı iyi değerlendirin, kurs bitiminde bir meslek sahibi olarak, ailenize öğrendiğiniz meslekten elde ettiğiniz kazançla destekte bulunun.' ifadelerini kullandı.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk da kursiyerlere meslek edindirme kurslarının hayırlı olması dileğinde bulunarak, hayata geçirilen program ile Afgan halkına, özellikle genç ve işsiz kadınlara meslek edindirme kurslarının düzenlenmesiyle maddi ve manevi anlamda destek olacaklarını söyledi.

Bulduk ayrıca Semengan, Tahar ve Bağlan vilayetlerinde de meslek edindirme kurslarının düzenleneceğini belirtti.

Türkçe ve meslek edindirme kurslarının açılış törenine Bulduk ve Metin'in yanı sıra TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatör Yardımcısı Kenan Yıldırım, usta öğreticiler, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.
Kaynak: AA