Samsun'dan Kısa Kısa

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçede kanatlı haşerelere karşı ilaçlama çalışması yapıldığını belirtti.

Havza Belediyesi Veteriner Hekimi Fatih Büyük ve Belediye Temizlik İşleri Şefi Sinan Çelebi nezaretinde ilçe merkezinden geçen Hacı Osman Deresi ve Tersakan Irmağı yatakları, çöp toplama merkezi, geri dönüşüm atık toplama alanı, sebze pazarı, atık su kanalları ve çöp konteynerleri ilaçlandı.

İkiz, yaptığı açıklamada, Belediye Veteriner Hizmetleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğünden ekibin desteğiyle sivrisinek ve karasinek larvası ile kanatlı haşere mücadelesi kapsamında ilaçlama yapıldığını söyledi.

İlaçlama çalışmasının periyodik olarak devam edeceğini dile belirten İkiz, 'Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olmasından dolayı ilaçlama çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Haşereyle mücadelede kullanılan ilaçlar doğal dengeye zarar vermeyen ilaçlar. Halkımızdan da ricamız, çöplerini mutlaka çöp poşetleri ile çöp konteynerlerine atsınlar.' dedi.

- Kavak'ta İlköğretim Haftası kutlandı

Kavak'ta İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yangöz, Ondokuz Mayıs İlkokulu'nda gerçekleştirilen programda, 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, yeni dönemin başarılarla geçmesini diledi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ile devam eden program, okula yeni başlayan minik öğrencilere üst sınıflardaki öğrencilerin çiçek vermesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA