Rusya, Abhazya'ya Yeni Askeri Araçlar Teslim Etti

Rusya Federasyonu ile Abhazya arasında 2015 yılında imzalanan anlaşma neticesinde, Rusya tarafından Abhazya’ya yeni araçlar teslim edildi.

Rusya, Abhazya'ya Yeni Askeri Araçlar Teslim Etti
21 Kasım 2015 tarihinde Abhazya ile Rusya arasında imzalanan anlaşmaya göre askeri araç ve teçhizatların, Rusya Federasyonu tarafından Abhazya savunma bakanlığına teslim edilmesi kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda Abhazya’da bulunan Rusya Güney Askeri Bölgesi karargahında yapılan törene Güney Askeri Bölgesi Abhazya Komutan Yardımcısı Ramses Nabiyev, Abhazya Devlet Başkan Yardımcısı Vitali Gabnia, Abhazya Güvenlik Konseyi Sekreteri Muhammet Kilba ve Rus ve Abhaz askeri komutanlar katıldı.

“Amaç barış ve güvenliğin sağlanması”

Gerçekleşen törende Güney Askeri Bölgesi Abhazya Komutan Yardımcısı Ramses Nabiyev, “Biz barış ve güvenliğin sağlanması amacıyla, bugün ilk askeri araç ve teçhizatların teslimi yönünde ilk adımı attık. Bu anlamda Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı adına sizlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Abhazya Devlet Başkan Yardımcısı Vitali Gabnia ise yaptığı konuşmada, “Bu anlaşmanın birincil amacı, Rusya ve Abhazya arasındaki ittifak ve stratejinin temel amacının geliştirilmesidir. Bunun temelinde her ülke vatandaşlarının barış ve güvenliğinin sağlanması amacı vardır” diyerek Rusya’ya teşekkür etti.
Kaynak: İHA