Manavgat'ta Sinekle Mücadele Çalışması

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı, Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında yoğun şekilde başlattığı karasinek, sivrisinek ve haşereyle mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Manavgat merkezi ve kırsal mahallelerde kurban pazarlarının kurulduğu noktalar, sinek ve haşere üremesine karşı sürekli ilaçlanıyor. Çöp konteynerleri, imalathaneler, kasaplar, kesimhaneler ve bulaşıkhane çevrelerinde karasinek mücadelesi yapılıyor.

Manavgat'taki ilaçlama çalışmaları 48 ayrı ekiple yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş yaptığı açıklamada, 'Sinekle mücadele konusunda son iki yılda önemli mesafeler aldık. Manavgat'ın 106 mahallesinde 16 ULV aracı, 3 mistblower aracı, 20 termal sisleme aracı ve 130 personel ile çalışmalar belirli periyotlarla yapılıyor. Kurban Bayramı öncesi karasinek artışı nedeniyle ekiplerimiz kurban satış noktaları, kesimhaneler çevresinde çalışmaları yoğunlaştırdı. Bayram sonrası da aynı titizlikle sinekle mücadele çalışmaları devam ediyor.' dedi.

Kaynak: AA