Karataş'da Temizlik Çalışması Yapıldı

Muğla’nın Fethiye İlçesinde Koca çalış plajı Karataş mevikisinde çevre temizliği yapıldı.

Karataş'da Temizlik Çalışması Yapıldı
Çiftlik Mahallesinde buluna karataş plajında Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kaydem Plastik ila Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hükümlülerinin katılımıyla Koca Çalış’ta bulunan Karataş mevkiinde temizlik çalışması yapıldı.

Kıyıda cam ve pet şişelerden oluşan çöpleri toplayan ekipler plajda denize girip güneşlenen bazı vatandaşlar teşekkür etti. Yaklaşık İki saat süren temizlik çalışmasında plaj ve yol kenarlarına uyarıcı levhalar dikildi. Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mahmut Bayrakdar, bu bölgenin her hafta Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce temizlendiğini ancak ayrıca bir kampanya yaparak temizliğe dikkat çekmek istediklerini ifade etti.

Bu bölgede yeteri kadar çöp konteynırı ve geri dönüşüm kafesleri olduğunu ifade eden Bayrakdar , “Bugün burada olma amacımız çevresel kirliliğe dikkat çekmek, halkın kullanımında olan plajların ne durumda olduğunu görmektir. Aslında burada toplumsal bir ayıbın temizliğini yapıyoruz. Bu bölgelerin temiz olması gerekiyor. Burada konteynır ve geri dönüşüm kafesleri var. Rica ediyoruz, piknik sonrası ailelerimiz çöplerini hemen yan kısımda bulunan konteynırlara atsınlar” dedi.

Kaynak: İHA