'İş'de Kadınlar Projesi'

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) tarafından yaklaşık bir yıldır yürütülen 'İş'de Kadınlar Projesinin' kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

OTSO meclis salonunda gerçekleştirilen kapanış toplantısına Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Ordu Defterdarı Kemalettin Işık, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, yaptığı konuşmasında, 'Bilindiği gibi hükümetimiz kadın ve kadın istihdamına, kadına yönelik şiddete ve kadınların sosyal çalışma hayatına katılması için çeşitli düzenlemelere imza atıyor. Belki bu düzenlemeler Avrupa'nın da ötesine geçmiş durumdadır.' dedi.

Yavuz, projenin tüm kursiyerlere hayırlar getirmesi temennisinde de bulunarak, 'Özellikle bu projede, Ordu Ticaret ve Sanayi Odamıza, burada emeği geçen Ordu Büyükşehir Belediyesine, proje koordinatörüne eğitmenlere ama en büyük teşekkürü de bu kursa katılan siz değerli hanımefendilere yapmak istiyorum. Çok teşekkür ediyor, yolunuz, bahtınız açık olsun, kazançlarınız bereketli olsun.' diye konuştu.

OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin de, 'İş’de Kadınlar Projemiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulan bin 200 proje arasında desteklenmeye layık bulunan 30 proje arasında yer almayı başarmıştır. 650 bin lira bütçeli projemizin bütün faaliyetlerini tamamlamanın ve bunu siz değerli misafirlerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız.' dedi.

Proje koordinatörü Özge Atakan ve Butik Çikolata Eğitmeni ve Gıda Mühendisi Sevim Dervişoğlu'da yaptıkları konuşmalarında proje ve yapılan faaliyet hakkında bilgi verdi.

Program, sergi salonunun gezilmesi ve yapılan ikramlarla sona erdi.

Kaynak: AA