Gürsu'da Gençlik Kültür Merkezi Oluşturuluyor

Gürsu Sağlık Ocağı binalarının bulunduğu alan ve Celal Bey Parkı’nın kurulu olduğu alanda, Osmanlı mimarisinde oluşturulacak Gürsu Gençlik Kültür Merkezi için inşaat alanında çalışmalar başlatıldı.

Gürsu'da Gençlik Kültür Merkezi Oluşturuluyor
Eski ve dayanıksız Sağlık Ocağı binalarının yıkımını yerinde inceleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gençlik Merkezimiz’in faaliyete başlamasıyla, ilçemizin kültürel etkinlik olanakları konusundaki eksikliğini gidermiş olacağız. Başta gençlerimiz olmak üzere ilçe halkımız için önemli bir eksiklik olan kültür merkezi ihtiyacı ortadan kalkmış olacak. Celal Bey Parkı alanında şehir merkezimize nefes aldıran mevcut ağaçlar korunarak Merkezimizi oluşturacağız. İnşallah en kısa zamanda Merkezimizi hizmete sunacağız. Hızla nüfusu artan ve gelişmekte olan ilçemizde sosyal yaşam imkanlarını arttırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Gençlik Kültür Merkezi, gençlerin, eğitim, kültür, spor, sanat alanlarında çeşitli eğitimler ve kurslar alabileceği önemli bir merkez olarak inşa edilecek. Merkez bünyesinde; bay ve bayanlar için sportif faaliyetlerin yapılabileceği çok amaçlı salon, el sanatları atölyesi, derslik salonu, seminer odası, zeka oyunları salonu, el sanatları atölyesi, öğretmenler odası, kafeterya, el sanatlarının sergi ve satış salonları yer alacak.

Seminer ve konferans salonları, toplantı salonları da bulunacak Gençlik Kültür Merkezi, modern ve çağdaş mimarisiyle de ilçenin gelişimine katkı sağlayacak.
Kaynak: İHA