Güreşte 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası İstanbul'da

Dünya Güreş Birliği, 510 Haziran 2018'de düzenlenecek şampiyonanın ev sahipliğini Türkiye'ye verdi.

Dünya Güreş Birliği (UWW), gelecek yılın önemli organizasyonlarından 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın ev sahipliğini Türkiye'ye verdi.

Türkiye Güreş Federasyonundan (TGF) yapılan açıklamaya göre Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen UWW Yönetim Kurulu Toplantısı'nda 2018 yılı takvimi belirlendi.

Yıldızlar, gençler, 23 yaş altı ve büyüklerde Avrupa ve dünya şampiyonalarının yerleri belli olurken Türkiye, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın ev sahipliğini aldı. UWW Yönetim Kurulu, şampiyonanın 5-10 Haziran 2018'de İstanbul'da yapılmasına karar verdi.

Türkiye, 2016 Uluslararası Kalifikasyon Turnuvası'ndan sonra ilk kez bir uluslararası organizasyona aday olurken diğer adaylar Romanya ve Polonya ile yarışan TGF, yürüttüğü yoğun çalışmalar neticesinde şampiyonayı almayı başardı.

TGF, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın ardından 2019 Dünya Güreş Şampiyonası'na da adaylığını açıkladı. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na vize verecek son organizasyon olan şampiyona, tüm ülkeler için büyük önem taşıyor.

TGF Başkanı Musa Aydın, yaptığı açıklamada, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'ye verilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, 'Federasyon olarak planlı bir şekilde çalıştık. 2016 yılında düzenlediğimiz turnuva bu organizasyonu almamızda en büyük etken oldu. Turnuva, UWW Başkanı Sayın Nenad Lalovic tarafından en iyi organizasyon olarak değerlendirilmişti. Bu değerlendirme bize bugün 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nı kazandırmış oldu ve 2019 için de güçlü bir aday olmamızı sağladı.' şeklinde görüş belirtti.
Kaynak: AA