Giresun'da Çevre Yolu Projesi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Güney Çevre Yolu projesinin tamamlanmasıyla bir çok sorununun çözüme kavuşacağını bildirdi.

Çakırmelikoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 45 kilometre uzunluğundaki projeyi Giresun için geleceğe dönük kalkınma hamlesi olarak gördüklerini belirtti.

Hayal ve arzunun ötesinde bir ihtiyaç haline gelen çalışmanın bölgenin meselelerinin ortadan kaldırılmasında kilit rol oynayacağına işaret eden Çakırmelikoğlu, şunları aktardı:

'Bölgemizde çarpık kentleşme beraberinde, önemli çevre sorunlarına sebep vermiştir. Plansız yapılaşma, arazinin kısıtlı oluşu, yapılar arasında kalan imar yollarının genişlemesini engelleyerek, hava, çevre ve görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Ancak yukarıda sayılan nedenlerin en tetikleyicisi ise plansız bir kentte büyüyen ve gelişen nüfus artışının oluşturduğu araç ve yaya trafiğidir. Bu olumsuzlukların önüne geçmesi muhtemel 'Giresun Güney Çevre Yolu' projesidir.'

Çakırmelikoğlu, bölge ekonomisi ve nüfus aritmetiğinin negatif yönlü seyretmesinde en büyük etkilerden birinin de imarlı sahaların darlığı, bu alanlara ilave yeni alanların oluşturulamamasını göstererek, 'Bu bakımdan proje ihalesinin ilk etabı tamamlanan proje sürecinin yatırım aşamasına resmi olarak geçmesi şarttır. Ayrıca Giresun Güney Çevre Yolu projesinin geçtiği akslar ve sorumluluk sahalarındaki yerel idareler imar değişikliklerini ve düzenlemelerini gelecek 50-100 yıllık olarak planlamaları, mevcut çarpık ticari ve kent alanlarının revize edilebilecek boyutta çeşitlendirmek gerekmektedir.' değerlendirmesinde bulundu.

Yolun kuzey-güney bağlantılarının çeşitlendirilmesi suretiyle Giresun'a giriş çıkışların artırılması gerektiğinin altını çizen Çakırmelikoğlu, kent merkezine en az dört giriş verilmemesi halinde iş, konut alanları ve şehir içi trafiğinin arzu edilmediği gibi düzelmeyeceğini savundu.

Kaynak: AA