Dünya Ali Asgar Günü

Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilen oğlu Ali Asgar anıldı

Dünya Ali Asgar Platformu Türkiye Temsilcisi Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce, Dünya Ali Asgar'ı Anma Günü programı düzenlendi.

Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde, Hz. Muhammedin torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilen 6 aylık çocuğu Ali Asgar'ı anmak için düzenlenen etkinlikte konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, dünyanın hiçbir yerinde ve milletinde çocukların Ali Asgar'ın akıbetine uğramaması, kurşunlara ve oklara hedef edilmemesi gerektiğini dile getirerek, ''Hiçbir ananın kucağı süt emen yavrusundan boş kalmasın. Hiçbir beşik sahibinden yana boş kalmasın. Annelerin ve babaların kalbi yavrularından yana dağlanmasın.'' dedi.

Özgündüz, ''Filistin'den Myanmar'a, Afrika'da Cebeli Tarık'tan Çin Seddi ve Doğu Türkistan'a kadar İslam coğrafyasında hala Ali Asgarlar öldürülmekte. Kucağı çocuklu analar zulme, taarruza uğramakta. Ne yazık ki buna gaflet içinde olan bir takım Müslümanlar alet oluyorlar. Allah Müslümanlara akıl, vicdan, insaf, iman ihsan etsin. Emperyalizm ve siyonizmin kurduğu bu tuzaklardan Müslümanları korusun. Mezhep farklılığı bizim düşmanlık sebebimiz değil, kültürel zenginliğimizdir.'' diye konuştu.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de, matem ayı olan Muharrem'in ve Kerbela hadisesi arifesinde tutulan Ali Asgar mateminin mübarek olması temennisinde bulundu.

Karadeniz, 'Rabbim bizleri zalimden ve zulümden uzak etsin. Bize yeni Zülfikarlar, Aliler, Hasanlar, Hüseyinler, ehlibeyt dostları göndersin. Dünyada zulmün ve adaletsizliğin önüne geçebilmeyi bizlere nasip etsin.'' dedi.

Zehra Ana Derneği Başkanı Meftune Atam ise tüm dünyada eş zamanlı olarak Ali Asgar günü programını icra ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

'Buraya 'tarafız' demek için toplandık. 'Haksızlığa karşı hakkın ve haklının tarafındayız demek' için toplandık. Bugün tüm dünyada, özellikle İslam coğrafyasında yeni Kerbelalar yaşanıyor. Yine Ali Asgarlar şehit oluyor, Hubeyyeler yetim kalıyor. O yüzdendir ki 'Her gün aşura, her yer Kerbela' sloganı dilimizin ezberi olmuştur.''
Kaynak: AA