Bayburt'ta Biyoçeşitlilik Sempozyumu Düzenlenecek

Bayburt'ta, Uluslararası Organik Tarım ve Biyoçeşitlilik Sempozyumu düzenleneceği bildirildi.

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Vecihi Aksakal, yaptığı yazılı açıklamada, Bayburt Üniversitesi öncülüğünde organize edilen uluslararası sempozyuma Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bayburt İl Müdürlüğü, Bayburt Ziraat Odası Başkanlığı ile Bayburt Group'un katkı verdiğini belirtti.

Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi 15 Temmuz Milli İrade Konferans Salonu'nda 27-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek sempozyuma yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyenin katılarak bildiri sunacağını ifade eden Aksakal, şunları kaydetti:

'Bayburt'ta düzenlenecek olan bu sempozyumun temel amacı, uluslararası düzeyde bilim insanları, akademisyenler, devlet, sivil toplum temsilcileri, ve üreticileri bir araya getirmek suretiyle organik tarım ve biyoçeşitlilik ile ilgili sorunların tartışıldığı, iyi uygulama örneklerinin sunulduğu, bu alanda bilgi ve deneyim paylaşıldığı bilimsel bir zemin hazırlamaktır. Bu bağlamda Bayburt ilimizde düzenlenecek olan 1. Uluslararası Organik Tarım ve Biyoçeşitlilik Sempozyumu'nun bilimsel anlamda katılımcılara önemli katkılar sağlayacağı görüşündeyiz.'

Kaynak: AA