Başkale'de 'Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık' Toplantısı

Başkale Ziraat Odası Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmetleri kapsamında 'Tarımsal Yayım ve Danışmanlık' toplantısı düzenlendi.

Tepebaşı İmam Hatip Ortaokullu konferans salonunda yapılan toplantıda, çiftçilere yönelik projeler hakkında slayt gösterileri ve bilgilendirmeler yapıldı.

Başkale Ziraat Odası tarım danışmanları Tamer Gür, Zeynep Özer, Sibel Özdel, Leyla Fındık ve Gökhan Bayer, ilçede bu yıl yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, 2017 yılında hangi hasatlarda, ne kadar verim alındığına ve 2018 yılına göre neler ekilebileceği konusunda çiftçileri aydınlattı.

Bu tür toplantıların sık sık yapılması gerektiğini belirten Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, çiftçilerin tarım ve hayvancılık konularında daha fazla bilgi edinmelerini amaçladıklarını söyledi.

Toplantı, soru cevap şeklinde devam etti.

Toplantıya, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerinden Yusuf Taşkın, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu görevlilerinden Coşar Tosun ve Furkan Coşkun ile ziraat mühendisleri, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA