Ankara'da kritik MGK başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak olan Bakanlar Kurulu, 1 saatlik gecikmeyle saat 19:00'da toplanacak.

Ankara'da kritik MGK başladı
MGK toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı. Bakanlar Kurulu ise 1 saatlik gecikmeyle 19:00'da başlayacak.
MGK toplantısında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandum başta olmak üzere iç ve dış gelişmeler ele alınacak.

MGK SONRASI BAKANLAR KURULU

MGK toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 19.00'da Bakanlar Kurulu toplanacak.

MGK'da TSK'nın bölgeye yönelik harekât planları, son gelişmeler ışığında gözden geçirilecek. Irak sınırının hemen ötesinde olası bir çatışma ortamına karşı Türkiye'nin gerekli güvenlik tedbirlerini alması ve 75 km derinlikte olaylara müdahale ederek sınır güvenliğini sağlaması, Ankara Anlaşması'ndan kaynaklanan bir hak olarak masaya gelecek.

Ankara'da kritik MGK başladı

MASADA IKBY'YE UYGULANACAK YAPTIRIMLAR VAR


MGK'nın hemen ardından toplanacak Bakanlar Kurulu'nda IKBY'ye yönelik uygulanabilecek yaptırımların masaya yatırılması bekleniyor. Bu doğrultuda Türkiye'nin hava trafiğinin IKBY'ye kapatılması, Habur'dan yapılan ticaretten IKBY'ye aktarılan payın doğrudan merkezi yönetime aktarılması veya sınır kapısının değiştirilmesi, yine IKBY'nin petrol sevkiyatının yavaşlatılması ve işlenmiş petrol ürünleri satışının sınırlanması veya ileri aşamada bunların durdurulmasına varan yaptırım seçenekleri masaya yatırılacak. Barzani'nin Türkiye'deki şirketlerine yönelik denetimlerin sıkılaştırılması gibi önlemler de görüşülmesi beklenen konular arasında.