Vali Demir 'İlimizin Devlet Yatırımlarını Arttırmak İçin Daha Çok Proje Üretmeliyiz'

Uşak’ın yatırımları, Vali Salim Demir Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ele alındı. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Salim Demir’in yanı sıra Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç ile yatırımcı kurumların il müdürleri katıldı.

Vali Demir  'İlimizin Devlet Yatırımlarını Arttırmak İçin Daha Çok Proje Üretmeliyiz'
Toplantının açılış konuşmasında başarılı işler yapmanın iyi bir planlama yapmaktan geçtiğini vurgulayan Vali Salim Demir: “İl Müdürlükleri olarak üzerinde durmamız gereken en önemli unsur, ilimizin devlet yatırımlarını arttırmak için daha çok proje üretip, ilimize ayrılan bütçeyi arttırmaktır. Tabi ki bu bir süreç işi, hiç bir şey bir günde oldu bittiyle olmaz. Bu sürecin ilk ayağı, çok iyi bir planlama yapmaktır. İl müdürlüklerimiz, ilimizin ihtiyaçlarını belli kriterlere dayandırarak öncelik sırasına göre belirledikten sonra, bu ihtiyaçlara yönelik proje ve planlama çalışmalarını gerçekleştirmelidir. İl Koordinasyon Toplantısında da belirttiğim gibi yatırım programına alınan projelerin de takibinin sıkı bir şekilde yapılması gerekiyor. Bu yatırım programının Ankara’daki takibinin yapılabilmesi için Sayın Milletvekillerimizle birlikte belli periyotlarla bu tür toplantılar gerçekleştireceğiz. Toplantıda çıkan sonuçları da hep beraber takip edeceğiz. Tabi yatırımların takibinden önce, projelerimizin altyapısının sağlam olması, mutfakta iyi bir çalışma yapılması gerekir. Bunun için İl Müdürlükleri olarak Ankara’yı iyi tanıyacağız. Daire başkanlıklarının, genel müdürlerin, müdürlerin hangi konularda yetkili ve görevli olduklarını bilmeli ve onlarla olabildiğince irtibat halinde olmalıdır. İl Müdürlükleri olarak ilimizde hayata geçirilen yatırımlarla ilgili üç noktaya dikkat edeceğiz. Birincisi; Önümüzdeki süreçte neleri planlamamız gerektiği konusunda çalışmalar yapacağız. İkincisi, bizim il müdürlüğü olarak Ankara’ya göndermiş olduğumuz dosyalar nelerdir ve durumları nedir diye takibini yapacağız. Üçüncüsü ise devam eden yatırımlarla ilgili durum ne nedir, neler yapılması gerekir bunlarla ilgili çalışma ve takibin yapılması gerekir. Bu üç süreci disiplinli olarak yerine getirirsek, Uşak’ımıza hem daha çok hem daha hızlı, hem de daha donanımlı yatırımlar getirmiş olacağız.” dedi.

Vali Salim Demir’in açış konuşmasının ardından il müdürlerinin kurumları ile ilgili yatırımlar hakkında bilgi vermesi sonrasında durum değerlendirmesinde bulunuldu.
Kaynak: İHA