TÜRKEN Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Turan Açıklaması

'Sayın Cumhurbaşkanımız BM 72. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla her zaman olduğu gibi küresel barış ve dünyadaki mazlumların sesi oldu'

TÜRKEN Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Behram Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla küresel barış ve dünyadaki mazlumların sesi olduğunu söyledi.

BM Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bulunan Erdoğan, TÜRKEN Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel gala yemeğine katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesur ve kararlı yaklaşımıyla tarihe çok önemli notlar bırakacak söylemlerini büyük bir gururla izlediklerini belirtti.

Turan, 'Sayın Cumhurbaşkanımız BM 72. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla her zaman olduğu gibi küresel barış ve dünyadaki mazlumların sesi oldu.' dedi.

Vakfın, kurulduğu 2014 yılından itibaren özverili ve olumlu çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü anlatan Turan, vakfın ana vatan Türkiye'den ve dünyanın bazı ülkelerinden Amerika'ya eğitim amaçlı gelen yabancı öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılama ve onlara uygun akademik çalışma iklimiyle konu alanlarında bilinçli bir eğitim ve öğretim alabilmelerine ortam sağladığını ifade etti.

TÜRKEN Vakfının ABD'nin en iyi üniversitelerinin yer aldığı eyaletlerde yurt hizmeti verdiğini dile getiren Turan, düzenli olarak aylık konuşma programlarıyla da tanınmış akademisyen ve dini alimlerin katılımı ile eğitim ve dini konularda görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

Turan, 'Gençlik Köprüleri' programıyla da bir sene içinde 150 ABD'li ve Kanadalı Müslüman öğrenciyi kültürel ve eğitim amaçlı 4 ayrı turla Türkiye'ye gönderdiklerini aktardı.

Etkinlikte, 'Gençlik Köprüleri' programına katılan öğrencilerin hazırladığı bir video sunumu da gösterildi.

Toplantının ardından, TÜRKEN Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir tablo hediye etti.
Kaynak: AA