TİKA'dan Ürdün'deki İşsizlik Sorununun Çözümüne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ürdün Mesleki Eğitim Kurumu ve Vazifeti Derneği iş birliğiyle Ürdün'de mesleki eğitim kursları düzenledi.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Ürdün'ün iki farklı bölgesinde, bilgisayar eğitimi, elektrikli ev eşyası tamiri, ahşap dekorasyon, mobilya ve kaynakçılık olmak üzere 4 farklı alanda açılan, toplam 200 kişinin eğitim gördüğü kursların tamamlanmasının ardından sertifika töreni gerçekleştirildi.

Törene, Ürdün Mesleki Eğitim Kurumu Genel Müdürü Hani Khleifati, Milletvekili Mu'taz Ebu Rumman, TİKA yetkilileri ve kursiyerler katıldı.

Burada konuşan Rumman, Ürdün ile Türkiye'nin tarihi ve kültürel bağlarına dikkati çekerek, mesleki eğitim programı ile gençlere verilen bu desteğin çok kıymetli olduğunu kaydetti.

Rumman, Türkiye'ye ve Türk halkına desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Ürdün Mesleki Eğitim Kurumu Genel Müdürü Khleifati de mesleki eğitime yapılan yatırımların aynı zamanda işsizliğin azalmasında önemli rol oynadığını belirterek, bu desteğin iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğine olumlu katkı sağlayacağını vurguladı.

Başarılı 20 öğrencinin hediyelerle ödüllendirildiği proje sayesinde, örgün eğitime katılma imkanı bulamayan gençlerin meslek sahibi olması hedefleniyor.

Kaynak: AA