TGF Genel Başkanı Karaca Açıklaması 'Yazılı Basın Hiçbir Zaman Bitmeyecektir'

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Yazılı basın hiçbir zaman bitmeyecektir. Çünkü; yazılı basın aynı zamanda bir belgeciliktir” dedi.

TGF Genel Başkanı Karaca Açıklaması 'Yazılı Basın Hiçbir Zaman Bitmeyecektir'
Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) desteğiyle Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) tarafından düzenlenen “Kent Muhabirliği Uygulamalı Eğitim Programı” konulu eğitim seminerinin son gününde TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ‘Köşe Yazarlığı’ konulu bir sunum yaptı.

İnternet gazeteciliğinin yasasının olmaması dolayısıyla önemli riskleri de beraberinde taşıdığına dikkat çeken Karaca, “Yazılı basın hiçbir zaman bitmeyecektir. Çünkü; yazılı basın aynı zamanda bir belgeciliktir” diye konuştu.

Karaca, yaygın basında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen umutlu olduklarını ifade ederek, “Anadolu basınından daha temiz, Anadolu basınından daha düzgün bir basın yoktur. Anadolu basını tüm sıkıntılarına rağmen güçlülüğünü ve dürüstlüğünü devam ettirmektedir” şeklinde konuştu.

Köşe yazarlığının sorumluluk istediğini ve gazeteciliğin önemli bir misyonunu yüklendiğini anlatan Karaca, ‘Sahibinin sesi’ değil, halkın gerçekleri öğrenebilme mücadelesinin verilmesi gerektiğini kaydetti.

“Köşe yazarlığının altın kuralları” hakkında bilgi veren ve bu konuyla ilgili katılımcıların sorularını da yanıtlayan Karaca, sürekli kendisini geliştirmek, sorgulamak, gündemi takip etmek, doğruları araştırıp halka sunmak gerektiğini söyledi.



ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, düzenlenen seminerle mesleğin gelişimine katkı sunarak, yeni gelişmelerin kendi alanında etkili kişiler tarafından katılımcılara aktarıldığını, 4 günlük etkinliğin ardından da verilen sertifikayla taçlandırdıklarını dile getirdi.

Seminere katılan toplam 52 kişiye sertifikaları CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ÇGC Başkanı Esendemir, TGF Genel Başkanı Karaca ve ASGD Genel Başkanı Erdoğan tarafından verildi.

Kaynak: İHA