TDBB Yüksek Danışma Kurulu Toplandı

Birliğin faaliyetlerinin ele alındığı toplantıda, yakın zamanda hayata geçirilecek 'Kardeş Şehirler' web platformunun Avrasya bölgesindeki yerel yönetimler açısından önemi vurgulandı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.

TDBB'den yapılan açıklamaya göre, toplantıya Danışma Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Salih Aynural, Prof. Dr. Osman Horata, Prof. Dr. A. Burçin Yereli, Prof. Dr. Adem Esen, Prof. Dr. Rahmi Deniz Özbay ve TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak katıldı.

TDBB'nin bu yıl gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili sunumla başlayan toplantı, gündem konularının görüşülmesiyle devam etti. Toplantıda, TDBB'nin uluslararası alanda yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmesinden ve giderek daha kurumsal bir işleyişe kavuşmasından duyulan memnuniyet ifade edilerek, 2017 faaliyetlerinin genel değerlendirmesi yapıldı.

Toplantıda uzman eğitimi, bilgi ve tecrübe paylaşımı programları, kardeş şehir buluşmaları, yurtdışı ve yurtiçi temaslar, düzenlenen ve desteklenen sosyal, kültürel etkinlikler ve fuarlar, yeni üyelikler, üye belediyeler buluşmaları, TDBB'nin yeni kitap ve süreli yayınları gibi alanlarda sunumlar gerçekleştirildi.

Ayrıca toplantıda 2018 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunularak, TDBB tarafından yakın zamanda hayata geçirilecek olan 'Kardeş Şehirler' web platformunun Avrasya bölgesindeki yerel yönetimleri bir araya getirerek ilişkilerin gelişmesinde önemli rol üstleneceği ifade edildi.

TDBB, üye belediyeler ve iş birliği yapılan kuruluşlar tarafından Bosna Hersek'te ortaklaşa sürdürülen Türkçe sınıfı çalışmalarının da iki ülkenin geleceği açısından öneminin büyük olduğu dile getirildi.

Toplantıda, Türkiye'deki üniversitelerde yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı olan ve tez aşamasına geçen, TDBB destekleme programına başvuru yapan adayların tez konuları ve yaptıkları çalışmalar da incelendi. Tez konuları uygun bulunan adayların isimlerinin belirlenerek, TDBB Yönetim Kurulu'na sunulması kararlaştırıldı.
Kaynak: AA