Tarım Arazilerinde Taşlar Makine İle Toplanacak

Edremit'te, tarım arazilerinde ve zeytinlik alanlardaki taşlar, otomatik makine ile toplanacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ziraat odasına hibe edilen taş toplama makinesi uygulamalı olarak Edremit Belediyesine ait bir tarlada denendikten sonra teslim edildi.

Edremit Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, 'Biz Edremit Ziraat Odası olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile tarımsal alanda geliştirdiğimiz ortak proje kapsamında bir taş toplama makinesi aldık. Bu taş toplama makinesi ile mevcut toprak yapımız içerisinde tarıma elverişli olmayan 3 ile 35 santim çapına sahip büyük ebatlardaki taşların tarımsal aletlere zarar vermesini önlemek amacıyla bunların tarladan alınmasını sağlıyoruz.' dedi.

Bu makinenin nasıl kullanılacağı konusunda ilgili kişilerden bilgi edindiklerini ifade eden Diker, şunları kaydetti:

'Operatörlerimiz ve biz uygulamalı olarak eğitim alıyoruz. Edremit ilçemizin muhtelif tarlalarında veya zeytinlik arazilerinde tarımsal işleyişi zarar verecek ve engelleyecek şekilde bulunan taşların toplanmasıyla ilgili çiftçiye bir hizmet sunabilmek amacıyla yapmış olduğumuz bu projeye karşılık Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Edremit Ziraat Odasına bir tane taş toplama makinesi hibe etti.

Bu kapsamda odamız üyelerine, odamıza kayıtlı çiftçiler talep ettikleri takdirde taş toplama makinesini günlük olarak çok küçük bir ücret karşılığında vererek mevcut tarlasındaki taşları toplayarak kendi toprağını daha yararlı ve verimli hale getirmek için bu proje uygulanacaktır. Bu uygulamadan dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA