Samsun'daki FETÖ/PDY Davası

İş adamı, esnaf, eski kamu görevlisi ve öğrencilerden oluşan 6'sı tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada 6'sı tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın üçüncü celsesine, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla yargılanan iş adamı, esnaf, eski kamu görevlisi ve öğrencilerden oluşan 6 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Tutuklu sanıklardan Nurullah S, örgütün şifreli haberleşme uygulaması 'ByLock'u telefonuna ağabeyi firari FETÖ şüphelisi M.S'nin yüklediğini öne sürdü.

Cezaevi psikolojisiyle yaşamak istemediğini belirten Nurullah S, 'ByLock'ta gönderilen 13, alınan 35 mesaj bulunuyor. Ağabeyimin nerede olduğunu bilmiyorum. Tutuklandıktan 20 gün sonra nişanı vardı. Üstlenmek zorunda kaldım. Artık bu psikolojiyle yaşamak istemiyorum. Ağabeyim ByLock'u bluetooth yoluyla telefonuma yükledi. Kendisi sürekli telefonumu kullanıyordu. 20-30 gün sonra telefondan sildim.' diye konuştu.

Cumhuriyet savcısının '9 aydır tutuklusunuz, bunu söylemek için neden bu kadar bekledin?' sorusu üzerine Nurullah S, 'Cezaevi şartları ve psikolojik durumlardan dolayı şimdi söylemek zorunda kaldım. Artık o düşünsün. Ben kendim kullanmadım.' ifadesini kullandı.

Tutuklu sanık Samet Y. ise üniversite birinci sınıfta okurken örgütün evinde kaldığını söyledi.

ByLock kullanmadığını iddia eden Samet Y, 'Eğitim öğretim ve sporculuk hayatım bitti. Babam koyu bir hükümet yanlısı, beni hala terörist olarak görüyor. Benimle görüşmek istemiyor. Mağdur oldum.' diye konuştu.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek tahliye ve beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA