Patlayıcı Deposuna Tepki

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Uzunköprü ilçesindeki özel orman arazisine yapılmak istenen 140 tonluk patlayıcı deposuna tepki gösterdi.

Başkan Geçmiş, Edirne İl Genel Meclisi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Saçlımüsellim köyü yakınına özel bir firmanın patlayıcı deposu kurmak istediğini belirtti.

Yaklaşık 2 yıldır bu konuya karşı olduklarını belirten Geçmiş, şunları kaydetti:

'Bununla ilgili 2015 yılından bu yana devam eden bir süreç var. Burası bir defa ikinci sınıf bir tarım arazisi. Buradaki koruma kurulu, tarım il müdürlüğü görüş sorulduğunda burasının ikinci sınıf tarım arazisinden çıkarılarak önce marjinal arazi konumuna soktular. Buda yanlışlığın bir eseri. Bu şirket önce yanıcı, patlayıcı ve parlayıcı üretim tesisi kurmak istiyor. Bununla ilgili izin belgesi alamıyor, burasını patlayıcı deposu haline getirmek istiyor. Bununla ilgili bakanlığa müracaat ediyor. Patlayıcı deposuna bu araziye bitişik konumda tarlası bulunan vatandaşımız itiraz etti.'

Arazinin özel orman alanı olduğunu dile getiren Geçmiş, 'Özel orman alanında bir yangın çıktığında, bu orman alanını söndürebilecek bir tesisin materyali nasıl olacak. İtfaiye mi kuracak, helikopter mi getirecek söndürmek için? Orada bir yangın ve patlama olduğunda civar köyler ve Uzunköprü'nün iç kısmına kadar yok olur. 140 ton dile kolay.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA