MYP Lideri Yılmaz Açıklaması 'Musul'da Referandum Varsa Türk Askeri Musul'a Girmelidir'

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin yapmayı planladığı referanduma sert tepki göstererek, "Musul’da referandum varsa Türk askeri Musul’a girmelidir" dedi.

MYP Lideri Yılmaz Açıklaması 'Musul'da Referandum Varsa Türk Askeri Musul'a Girmelidir'
MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamayla Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin yapmayı planladığı referanduma tepki gösterdi. MYP Lideri Yılmaz, Türkiye’nin çok daha agresif tavırla bölgeye müdahale etmesi gerektiğini söyleyerek, "Musul’da referandum varsa Türk askeri Musul’a girmelidir. Musul ve Kerkük üzerinde uluslararası antlaşmalarla sahip olunan haklar var. Irak bütünlüğü tehlikeye girdiği anda Türkiye Musul ve Kerkük’te asker bulundurma hakkını kullanmalıdır. Bu bir yasal haktır" dedi.

Suriye’deki gelişmelere de değinen MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Suriye’de kuzeyi temizlemeliyiz.Türk ordusu sırtını Hatay’a vermek sureti ile Fırat’ın diğer yakasına da geçerek bütün sınırın altında kalan paralel bölgeyi kontrol altına almalıdır. Bizim artık Amerika ve diğer emperyal ülkelerin bu bölgede ülkemizi yok sayan politikalar üretmesine seyirci kalacak durumumuz kalmamıştır. Her gün ölen masumların sayısı bütün dünya savaşlarını geride bırakmıştır.Artık daha radikal kararlar alınmalıdır" dedi.

ABD’nin PYD’ye silah vermesine de tepki gösteren MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Amerika ya Türkiye ya da terörle dost olacak Amerika Türk devletini yok saymıştır. Bölgede çok daha stabil bir ortamın sağlanması Türk devleti ile işbirliği yapılması halinde mümkün olacakken garip bir şekilde Terör örgütlerine silah vermek sureti ile tercihini Teröre destekten yana kullanmıştır. Kürt devleti kurma çabaları ise hiçbir temele dayanmayan ütopik bir meseledir. Bölgeyi ve Dünyayı Türkler olmadan kontrol edemeyeceğini görmeyecek kadar kör olan Amerika girdiği her yeri istikrarsızlaştırmaktadır. Bu süreç böyle devam etmeyecektir" dedi.

Kaynak: İHA