Malkara Ziraat Odası'ndan Sürek Avına Destek

Malkara Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay ve Yönetim Kurulu üyeleri, Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz’ü ziyaret edip, domuzlara karşı sürek avı için destek aldı.

Malkara Ziraat Odası'ndan Sürek Avına Destek
Malkara 14 Kasım Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay ve Yönetim Kurulu üyeleri, Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz’ü makamına ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Sadık Akçay, “Biz 2017 yılını çiftçilerimizin mahsullerine zarar veren yaban domuzlarıyla mücadele yılı olarak kabul ettik. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alıyoruz. Ziraat Odası Başkanımız tarafından sağ olsunlar fişek desteğinde bulundu. Fişekleri avcılarımıza dağıtacağız. Gelen şikayetlere üzerin Koru Dağında domuz popülasyonunun arttığı görülmektedir. 2017 yılı av sezonu bitimine kadar domuz sürek avı aralıksız devam edecek” dedi.

Öte yandan Sarıpolat kırsalına geçtiğimiz yıl 700 keklik salındığını ifade eden Sadık Akçay, bu yıl da keklik salınacağını aktardı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz ise, “Yaban domuzlarının tarım arazilerine verdiği zararı engellemek için sürek avı yapılacak. Biz de buna hem maddi hem de manevi açıdan destek olmak adına Avcılar Derneği ile işbirliği içinde olacağız. Çiftçilerimizin menfaati doğrultusunda bu çalışma yapılacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA