Lojistik Yük Merkezi Saha Çalışması Yapıldı

İscehisar ilçesinde Lojistik Yük Merkezi için belirlenen alanın saha çalışması yapıldı.

Çalışmaya, İscehisar Kaymakamı Muhammet Öztabak, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztabak katıldı.

Öztabak, burada yaptığı konuşmada, projenin İscehisar için çok önemli olduğunu belirtti.

İlçede faaliyet gösteren mermer firmalarının genellikle ihracat yapmak için İzmir Limanı'nı kullandığını belirten Öztabak, şunları söyledi:

'İlçemiz ve Organize Sanayi Bölgemiz içerisinde yer alan bu firmalarımız genellikle bu ürünlerini Kara yolu ile limana taşıdıkları için mevzuat nedeniyle belirli sıkıntılar yaşamakta olup, ürünlerini limanlara ve fabrikalara naklederken, Kara yolu taşıma standartlarına uygun hale getirmekte sorun yaşamaktadır. Bu sorun neticesinde karşılaştıkları cezalar ve müşteri kayıpları firmalarımızın rekabet güçlerini de olumsuz etkilemektedir. Olumsuzlukların giderilmesi adına, firmalarımızın demir yolu ile taşımacılığa yönlendirilmesi onların rekabet güçlerinin de arttırılmasına katkı sağlayacaktır.'

TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri ise TCDD tarafından İscehisar İlçesine yapılacak demir yolu bağlantısı ve Lojistik Yük Merkezi için Ekim ayı içinde yapılacağını belirtti.

Kaynak: AA