Kırtık Deresindeki Çalışma Mahalle Sakinlerini Sevindirdi

MASKİ Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesine bağlı Adnan Menderes Mahallesi’nde yer alan derede 60 metrelik istinat duvarı imalatına başladı. Muhtar Kayacan, bu çalışmanın kendisi için İstanbul’daki asma köprü kadar kıymetli olduğunu söyledi.

Kırtık Deresindeki Çalışma Mahalle Sakinlerini Sevindirdi
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelindeki derelerde ıslah, temizlik ve korkuluk çalışmalarını hayata geçirerek dereleri sağlıklı hale getiriyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Şehzadeler ilçesine bağlı Adnan Menderes Mahallesi sınırları içerisinde yer alan derede bakım ve temizlik çalışmasının ardından 36 metrelik menfez inşasını geçtiğimiz yıl tamamlamıştı. MASKİ ekipleri 2. etap ıslah çalışması kapsamında 60 metrelik istinat duvarı imalatına da başladı.

İstinat duvarının bitmesine takiben mahalle muhtarlığınca çocukların ve vatandaşların can güvenliği için talep edilen DSİ’ye ait tersip bentlerinin bulunduğu alana betonarme direkli kafes teli ile 600 metrelik himaye çiti yapılacak.

“MASKİ sayesinde deremizde çalışmalar yapılıyor”

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmasından mahalle olarak memnun olduklarını belirten Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Fevzi Kayacan, “Yıllardan beri bu deremizde çalışma yapılmamıştı. MASKİ sayesinde deremizde çalışmalar yapılıyor. Burada doğru dürüst ne yol vardı, ne de geçitler vardı. Allah razı olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’den, MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’dan, daire başkanlarından. Bu çalışma benim için İstanbul’daki asma köprü kadar kıymetli. Çünkü bu insanlara bir hizmet geldi. Evlerinin önüne araçlarını koyamıyorlardı. Biz, hizmet edenin yanındayız. Mahallemize kim hizmet ediyorsa onun yanındayız, onu destekliyoruz. Allah bin kere razı olsun Cengiz Başkan’ımızdan. Çok memnunuz. Mahallem ve şahsım adına çok teşekkür ederim. Saygılarımı sunuyorum kendisine” dedi.

Kaynak: İHA