Irak'ta DEAŞ'la Mücadele

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Resul:'DEAŞ'ın direniş hattı kırıldı. Önümüzdeki saatlerde Şirgat'nın doğusundaki köylerin kurtarıldığını duyuracağız''DEAŞ unsurlarının Havice'deki sayısı 800 ile bin 500 arasındadır. Bunların çoğu yabancı militanlardan oluşuyor' Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Dillon:'DEAŞ, her gün toprak kaybediyor. Sonunda hiçbir toprağı kalmayacak'

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu başlatılan Kerkük'e bağlı Havice ilçesinde 800 ile bin 500 arasında militan bulunduğunu belirtti.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul ve Uluslararası Koalisyon Güçleri Sözcüsü Ryan Dillon, Bağdat'ta düzenlenen ortak basın toplantısında bu sabah başlatılan Havice operasyonuna dair bilgi verdi.

Resul, operasyona ordu, federal polis, çevik kuvvet ve Haşdi Şabi güçlerinin katıldığını, Peşmerge güçleriyle de koordinasyon halinde olduklarını söyledi.

Harekât öncesinde savaş uçaklarıyla DEAŞ mevzilerine yoğun hava saldırısı gerçekleştirildiğini aktaran Resul, 'DEAŞ'ın direniş hattı kırıldı. Önümüzdeki saatlerde Şirgat'nın doğusundaki köylerin kurtarıldığını duyuracağız.' dedi.

Resul, terör örgütünün ilçedeki varlığına ilişkin soruya, 'DEAŞ unsurlarının Havice'deki sayısı 800 ile bin 500 arasındadır. Bunların çoğu yabancı militanlardan oluşuyor.' yanıtını verdi.

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Dillon ise operasyonda Irak güçlerine havadan destek sunduklarını ve istihbarat paylaşımında bulunduklarını dile getirdi.

Dillon, 'Koalisyon güçleri, topraklarını DEAŞ'tan geri almada Irak güçlerinin yanında yer alıyor. Enbar ve Havice'deki operasyonlardan memnuniyet duyuyoruz. DEAŞ, her gün toprak kaybediyor. Sonunda hiçbir toprağı kalmayacak.' diye konuştu.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, bu sabah yaptığı açıklamada Havice'yi DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun ilk aşamasının başladığını duyurmuştu.

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'ten bu yana Kerkük'ün batısındaki Havice ilçesi ve çevresini elinde tutuyor.

Kaynak: AA