Fas İle Rusya'nın Enerji Alanında İş Birliği Planı

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Fas ziyareti kapsamında mevkidaşı Abdulaziz Rabbah ile başkent Rabat'ta bir araya geldi.

Fas Enerji, Maden ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı'ndaki görüşmede konuşan Rabbah, Rus Bakan Novak ile enerji, gaz, yenilenebilir enerji, elektrik üretimi ve enerji alt yapı yatırımları alanında iki ülke arasında iş birliği yollarını ele aldıklarını belirtti.

Ülkesinin enerji alanında Rusya ile yapacağı iş birliğinin yol haritasını bu görüşmede anlatma fırsatı bulduklarını belirten Rabbah, 'Rusya ile stratejik alanlarda iş birliği yollarını en kısa zamanda bularak bir yol haritası çıkarmalıyız. Özellikle Kral 6. Muhammed'in geçen yıl gerçekleştirdiği Rusya ziyaretinin ardından iş birliğini hızlandırmamız gerekiyor. Rusya'nın enerji alanında yatırımlarına ülkemiz açıktır.' dedi.

Rus Bakan Novak ise 'Rusya enerji alanındaki tecrübesi ile Fas'ta yatırım yapmaya hazırdır. Özellikle enerji santralleri, ulaşım ve enerji alt yapısı alanında önemli iş birliği alanları bulacağımıza inanıyorum.' diye konuştu.

Yenilenebilir enerji alanında ortak projeler yapılabileceğini belirten Novak, ülkesinin Fas'ta yeni yatırım alanları oluşturulmasına büyük önem verdiğini kaydetti.

Öte yandan, Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in de önümüzdeki ay Kuzey Afrika turu kapsamında Fas'a resmi ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

Fas Kralı 6. Muhammed'in geçen yıl yaptığı Rusya ziyaretinin ardından iki ülke arasında birçok iş birliği anlaşması imzalanmıştı.

Kaynak: AA