ERGİM Başkanı Çakır Açıklaması 'Cihat Etmenin Tam Zamanı'

ERGİM Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Alparslan Çakır, Arakanlı Müslümanların karşı karşıya bırakıldıkları zulmün, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.

ERGİM Başkanı Çakır Açıklaması 'Cihat Etmenin Tam Zamanı'
Erzurum Genç İşadamları Meclisi (ERGİM) Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Alparslan Çakır, "Cihat etmek sadece kılıç kuşanmakla ve savaşmakla olmuyor. Bir Müslümanın müşkül durumdaki bir başka Müslümana uzattığı yardım eli bile cihattır" diyerek, Erzurum halkını Arakanlı Müslümanlara yardım etmeye çağırdı. Türkiye’nin Arakanlı Müslümanlar için uluslararası arenada sürekli mücadele ettiğini ve dünyanın dikkatini bu bölgeye çekmeye çalıştığını dile getiren ERGİM Başkanı Kağan Alparslan Çakır, "Söz konusu Müslümanlar olunca, hepimiz biliyoruz ki dünya kör ve sağıra dönüşüyor. Kıyıya vuran balinalar için dahi seferberlik ilan eden uluslararası yardım kuruluşları, zulüm altında inleyenler Müslüman olunca nedense kılını bile kıpırdatmıyor. Bu bile biz Müslümanların bizden başka dostumuzun olmadığının apaçık ispatıdır. O halde bu gemiyi karaya çıkarmak bizlere düşüyor" dedi.

"İslam’ın sancaktarlığını Türkiye yapmaktadır"

Dünya üzerinde kaos, karmaşa, zulüm, savaş ve ölümlerin yaşandığı ülkelerin neredeyse tamamının İslam ülkesi olduğuna dikkati çeken ERGİM Başkanı Çakır, "Bir ateş hep aynı yerde yanıyor ve hiç sönmüyorsa, o ateş körükleniyor demektir. Ortadoğu’da yanan ateş de aynı kundakçıların, Arakanlı Müslümanları yakan ateş de aynı kundakçıların eseri. Küresel emperyalist güçlerin hedefinde bir tek şey var, o da İslam ülkelerini bölüp parçalamak. Çünkü biliyorlar ki; onların kurduğu şer düzeni ortadan kaldıracak olan tek güç İslam. Bu yüzden İslam’ı etkisiz hale getirmek için vargüçleriyle İslam ülkelerine saldırıyorlar, Müslümanların belini büküyorlar" diye konuştu.

Türkiye’nin bu manada ortaya koyduğu tavrın bilindiğini ve bu yüzden Türkiye’nin İslam ülkelerinin mihmandarı olduğunu anlatan Çakır, "Bu gerçekten hareketle boş durmayan küresel güçler, 15 Temmuz’da bu kaleyi ele geçirmeye çalıştılar ama hamdolsun başarılı olamadılar. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın ve hangi tuzağı kurarsa kursun, ümmetin kurtuluş harekatının başladığı yer Türkiye’dir, harekat merkezi Türkiye’dir. Bu gerçeği kesinlikle değiştiremeyecekler" dedi.

"Bu seferberliğe mutlaka dahil olmalıyız"

İslam’a karşı verilen mücadelenin son örneğinin Arakanlı Müslümanlar olduğunu ifade eden ERGİM Başkanı Çakır, "Arakanlı Müslümanlar insanlık dışı muamelelere maruz kalıyor, göçe zorlanıyor, vahşice katlediliyor, işkencelere uğruyor. Din kardeşlerimizin içinde oldukları bu durum, Müslümanlar olarak bizleri incitiyor, üzüyor, kahrediyor. Ama çaresizliğe ve ümitsizliğe yüce dinimiz İslam’da kesinlikle yer yoktur. Ortada sorun varsa, o halde çare de bizleriz, Müslümanlarız. Bu bağlamda Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz için başlatılan her yardım organizasyonunu sonuna kadar destekliyor ve bu kampanyalara mutlaka katılım sağlanması çağrısında bulunuyoruz. Erzurum’da da bu yönde yapılan çalışmalar var; bu doğrultuda bizlerin de üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizin bilinmesini istiyoruz. Din kardeşlerimize yardım eli uzatarak, aslında cihat sevabı alacağımızın da bilinmesini istiyoruz. Müslümana yakışan da budur. Müslüman, Müslümanın yanında olmalıdır, müşkülünü gidermelidir, yarasını sarmalıdır. ERGİM olarak; kadirşinas Erzurum halkını Arakanlı Müslümanlar için başlatılan yardım seferberliğine katkıda bulunmaya çağırıyoruz. Unutmayalım ki; onlarla dinimiz bir, Resulümüz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir. O halde bizler kardeşiz ve kardeşlere düşen dayanışmaktır, birbirine sahip çıkmaktır" açıklamalarında bulundu.
Kaynak: İHA