Dünyada Hicri Yeni Yıl Kutlamaları

Hicri yeni yıl vesilesiyle birçok İslam ülkesinde resmi tatil ilan edildi Müslümanlar hicri yeni yıla ibadet ve dualarla girdi.

Hicri yeni yıl dolayısıyla dünyanın birçok İslam ülkesinde resmi tatil ilan edildi.

Bazı ülkeler hicri yılbaşı için sadece bugünü resmi tatil yaparken, İslam ülkelerinin bir kısmında ise cuma gününün resmi tatil olacağı duyuruldu.

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın güney eyaletlerinden Osun'da bugün tatil ilan edilirken, kuzey eyaletlerinin ticaret başkenti olarak kabul edilen Kano'da cuma günü tatil olacak.

Fas Vakıf ve İslam İşleri Bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklamayla ülkede muharrem hilalinin görünmesi beklendiği için yarının resmi tatil ilan edildiğini duyurdu.

Cezayir'de Çalışma Bakanlığı da hicri yeni yıl için yarın resmi tatil uygulanacağını duyurdu.

Tunus Cumhuriyet Müftülüğü ise hicri yeni yıla bugün girildiğini duyurdu. Tunuslular hicri yılın ilk gününü resmi tatil olarak geçiriyor.

Suudi Arabistan, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Filistin, Mısır, Ürdün, Lübnan, Endonezya ve Sudan'da da hicri yılbaşı için bugün resmi tatil ilan edilmişti.

Hicri yeni yıl dolayısıyla Müslümanlar cami ve mescitlere giderek geceyi ibadet ve dualarla geçirdi.

Hazreti Muhammed ve müminlerin 1439 yıl önce Mekke'den Medine'ye gerçekleştirdiği hicret, hicri takvimin ve muharrem ayının başlangıcı olarak kabul ediliyor.

Kaynak: AA