Derbent'te 'Senede 13 Ay Derbent'i Yaşamak' Konulu Çalıştay

Konya’nın Derbent ilçesinde, “Senede 13 ay Derbent’i yaşamak” konulu proje kapsamında çalıştay düzenleneceği bildirildi.

Derbent'te 'Senede 13 Ay Derbent'i Yaşamak' Konulu Çalıştay
Derbent Kaymakamı Aziz Kayabaşı, yaptığı açıklamada, Derbent Kaymakamlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla “Senede 13 ay Derbent’i yaşamak’ adlı proje kapsamında ilçede 27 Eylül günü Belediye Kültür Etkinlikleri Salonunda çalıştay programı düzenleneceğini belirtti.

Çalıştayda, Konya’nın kış ve doğa turizminin yeni yüzü olacak Derbent ilçesinin güçlü ve zayıf yönleri, eksikliklerin ortaya çıkarılması ve turizme yönelik yapılacak yatırımların belirlenmesi gibi konuların ele alınacağını belirten Kaymakam Kayabaşı, "Bu amaçla, kentsel tasarım, mimari ve kamu standartlarının artırılması, kırsal kalkınma ve ekolojik tarım, Aladağ kış sporları ve markalaşması, eko turizm ve doğal yaşam, tarih, kültürel yapı ve yaşam kalitesinin artırılması gibi konularda çok sayıda uzman kişinin yer alacağı tartışma masaları oluşturulacaktır. Çalıştayımıza tüm ilçemiz halkını ve Derbent sevdalılarını davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA